Uddannelse i mundtlig kommunikation

Varighed: 6½ dag. På bestilling.

Uddannelse i mundtlig kommunikation

Styrk din kommunikation og personlige gennemslagskraft

Dine evner som mundtlig formidler har stor betydning for, hvor gode chancer du har for at få dine ideer og forslag igennem, hvor meget du skal arbejde for at vinde samarbejdspartneres tillid og opbakning, og i sidste ende hvor langt du kommer med dine projekter.  

På uddannelsen i mundtlig kommunikation arbejder vi over et længere forløb intensivt med, hvordan du kan give dine oplæg, præsentationer og mundtlige kommunikation maksimal gennemslagskraft.

Uddannelsen er for dig der ...

ønsker at styrke din mundtlige kommunikation og kommunikere mere overbevisende. Du vil gerne have mere gennemslagskraft, når du tager ordet, og brænde igennem, når du præsenterer. Du brug for at kunne argumentere overbevisende og vil gerne blive bedre til at håndtere modargumenter og svære spørgsmål samtidig med, at du fremstå troværdig. Du ønsker at styrke din evne til at skære dit budskab til, så det gør indtryk og bliver husket, og så du i sidste ende bedre kan fremkalde den ønskede adfærd hos dine omgivelser, hvad enten det er medarbejdere, kunder eller kolleger.

Jeg har været på flere kurser i præsentationsteknik og retorik, men har aldrig fået så stort udbytte som på det her. Vi er blevet fyldt op med redskaber, vi kan gå hjem og arbejde videre på. Meget stort udbytte.

Janne Frederiksen, afdelingsleder, Roskilde Tekniske Skole

Dit udbytte

Når du har gennemført alle tre moduler i uddannelsen, kan du:

  • få gode resultater med begrænset forberedelsestid, fordi du kan bruge tiden der, hvor den er bedst givet ud
  • skære din præsentation til, så budskabet står knivskarpt for modtagerne
  • udvælge de bedste argumenter for din sag og sætte ind med din argumentation der, hvor effekten er størst
  • håndtere indvendinger og modargumenter
  • opbygge præsentationer, der fanger og fastholder modtagernes opmærksomhed
  • levere præsentationerne på en overbevisende og slagkraftig måde
  • bruge kropssprog og stemme bevidst til at skabe den ønskede stemning og relation til dine modtagere
  • arbejde målrettet med at styrke din troværdighed, fordi du ved, hvordan du fremstår mest troværdig.

Uddannelsens indhold

Uddannelsen i mundtlig kommunikation består af 6½ dage med undervisning fordelt på tre moduler. For at sikre den bedste progression i dit forløb, anbefaler vi, at du tager modulerne i følgende rækkefølge: Argumentationsteknik, Præsentationsteknik, Personlig gennemslagskraft. 

Læs mere om uddannelsens 3 moduler her

Modul 1: Argumentationsteknik

Varighed: 1½ dag 

Træng igennem til din målgruppe og påvirk deres adfærd

En indstilling til ledelsen, et indlæg på et møde, et forslag til teamet eller projektgruppen – uanset hvilken type kommunikation du sidder med, er det vigtigt at argumentationen er i orden. Har du ikke klare, velvalgte argumenter målrettet modtagerne og tager du ikke hånd om indvendinger, vil udfaldet næppe blive, som du håber på.

Læs mere og se datoer her.

Modul 2: Præsentationsteknik

Varighed: 3 dage fra kl. 09.00-16.00

Skab forståelse, motivation og handling

På modulet i præsentationsteknik trænes du over tre dage intensivt i at opbygge dine præsentationer, så du bruger mindre tid på forberedelsen, og så din målgruppe forstår dig og ændrer adfærd i den retning, som du ønsker. Efter kurset har du en retorisk værkstøjskasse med hjem – fyldt med redskaber og ny viden, som du fremover kan bruge til at få dine mål og budskaber klart igennem.

Læs mere og se datoer her.

Modul 3: Personlig gennemslagskraft

Varighed: 2 dage fra kl. 09.00-16.00

Levér dit budskab med overbevisende kropssprog og stemmebrug

På dette modul bliver du trænet i kropssprog, stemmeføring og i hvordan, du får den afgørende pondus til at brænde igennem med din mundtlige kommunikation og tilstedeværelse. 

Gennem praktiske øvelser, videotræning og feedback bliver du bevidst om din udstråling, og du lærer, hvordan din attitude, din stemme og dit kropssprog kan underbygge det, du vil formidle. 

Læs mere og se datoer her.

 

Sådan arbejder vi på uddannelsen

Uddannelsens tre moduler består af kombination af undervisning, retorisk teori, diskussioner og øvelser i præsentation og mundtlig kommunikation – fordi vi bedst lærer ved at øve ny viden i den kontekst, det skal bruges i. Derfor arbejder du også gennem hele forløbet med dine egne cases og præsentationer.

Bestilling

Uddannelsen laves på bestilling, og sammensættes som beskrevet ovenfor, af 3 særskilte moduler. Skriv til os via formularen herunder, send en mail på post@rhetorica.dk eller ring på tlf. 3295 5595. Så planlægger vi forløbet sammen.