Kursus i kropssprog og personlig gennemslagskraft

2 dage (fra kl. 09.00-16.00), maks. 8 deltagere. På bestilling.

Kursus i kropssprog og personlig gennemslagskraft

Personlig gennemslagskraft

Kender du det? Du skal holde et oplæg. Du ved, hvad du vil sige. Du kender dit emne. Du har forberedt dig. Og alligevel har du fornemmelsen af, at du ikke brænder helt igennem til modtagerne? Eller at du i situationen ikke følte, du fik sat tilstrækkelig pondus bag dine ord?

På kurset i personlig gennemslagskraft fokuserer vi på dig som afsender; din fremtoning, stemme, kropssprog og gennemslagskraft. Vi zoomer helt ind på, hvordan man mestrer at levere præsentationer nærværende og levende, og hvordan man skruer op og ned for de nonverbale virkemidler, så det passer til situationen – uanset om den kalder på et afdæmpet eller opløftende udtryk. Gennem praktiske øvelser, videotræning og feedback bliver du bevidst om din udstråling, og du lærer, hvordan din attitude, din stemme og dit kropssprog kan underbygge det, du vil formidle.

Kurset er for dig der

Ofte holder oplæg eller præsentationer (fx for ledelsen, kolleger, medarbejdere eller kunder), og som ønsker konkrete teknikker og træning i at styrke din personlige gennemslagskraft, så du gør det ønskede indtryk på dine modtagere og trænger helt igennem med dine budskaber. Du har allerede godt styr på, hvordan du opbygger et budskab, finder de rette argumenter og strukturerer indholdet i dine præsentationer. Nu vil du gerne have konstruktiv feedback på dit kropssprog, din stemmebrug og din fremtoning, når du præsenterer.

Kurset bygger videre på Præsentationsteknik, men det er ikke en forudsætning, at du har deltaget på det kursus. Har du ikke det, kontakter vi dig, når du tilmelder dig, for at sikre os at du er godt klædt på til kurset, og at du får præcis det udbytte, du søger. Er du i tvivl om, hvilket kursus der er bedst for dig, så skriv en mail til os på post@rhetorica.dk

Dit udbytte

Efter kurset kan du:

 • levere et budskab med overbevisning og pondus
 • udnytte din naturlige fremtoning bedst muligt
 • bruge din stemmes virkemidler til at skabe variation og power i dine præsentationer
 • indtage rummet og skabe en god relation til dine modtagere ved hjælp af dit kropssprog
 • håndtere improviserede oplæg med minimal forberedelsestid
 • træffe bevidste valg om, hvordan du bruger dit kropssprog og din stemme til at skabe den ønskede stemning og påvirkning.

Dagenes indhold

På kurset får du praktiske retoriske værktøjer, som øger din personlige gennemslagskraft.

Vi arbejder med:

 • Nonverbal troværdighed: Hvordan påvirker dit kropssprog og din stemmebrug dine modtageres opfattelse af og tillid til dig? Og hvordan kan du bruge din fremtoning til at påvirke din troværdighed?
 • At indtage rummet: Hvordan signalerer du, at du er værd at lytte til, så du har modtagernes opmærksomhed fra starten?
 • Stemmens virkemidler: Hvordan udnytter du din stemmes fulde potentiale?
 • Kropssprog: Hvordan fremstår du troværdig og engageret?
 • Improviserede oplæg: Hvordan får du mest ud af din forberedelsestid, når du kun har 5 minutter?
 • Hukommelsesteknik og manuskripthåndtering: Hvordan gør du det nemmere for dig selv at huske din præsentation, så du har overskud til at levere den med overbevisning?
 • Videotræning og feedback: Du bliver filmet og får konkret feedback på din fremtoning og gennemslagskraft. Vi filmer dig begge dage, så du kan se din udvikling i løbet af kurset.
 • Personlige udviklingsmål: Du får løbende feedback fra de andre deltagere og underviseren og konkrete råd til, hvordan du kan forbedre dig.

Sådan arbejder vi på kurset

At styrke sin personlige gennemslagskraft kræver praktisk træning. Derfor kommer du til at være meget på i løbet de to kursusdage. Undervisningen veksler mellem præsentation af teorier og principper, diskussion af eksempler og konkrete øvelser, hvor du får mulighed for at prøve teorien af i praksis. Vi tager udgangspunkt i situationer fra din hverdag, og på den måde er du allerede i gang med at overføre din viden til den hverdag, du skal bruge den i efter kurset. Du bliver videofilmet to gange i løbet af kurset og får konkret feedback fra både deltagere og underviseren.

Bestilling

Bestil dette kursus på tlf. 3295 5595 eller send os en mail på post@rhetorica.dk.

 

Tidligere deltagere har blandt andet været fra følgende virksomheder: 

Fødevareministeriet, Saxo Bank, Nordea A/S, FOA - Fag og Arbejde, Gladsaxe kommune, DTU, Novo Nordisk, Københavns Kommune, Nordic Bioscience, SKAT, Region Sjælland, Dampskibsselskabet NORDEN A/S, LEGO, DONG Energy.